glika_maria.jpg 

Evocative Objects*/Yποβλητικά Αντικείμενα | ΜΑΡΙΑ ΓΛΥΚΑ

Διάρκεια: 15 Δεκεμβρίου – 7 Ιανουαρίου 2015
Εγκαίνια:  15 Δεκεμβρίου 2014 | 19.00
Ώρες λειτουργίας έκθεσης:  Δευτέρα έως Παρασκευή 14.00-20.30 | Σάββατο 14.00-18.00 | Κυριακές κλειστά

Το Beton7 παρουσιάζει την ατομική έκθεση της Μαρίας Γλύκα, Evocative Objects*/ Yποβλητικά Αντικείμενα. Μέσα από τα έργα της η εικαστικός φέρνει σε επαφή εσωτερικούς με εξωτερικούς χώρους διερευνώντας τα όρια ζωγραφικής, εγκαταστάσεων και κατασκευών από χαρτί και χαρτόνι, ξαναδιαβάζοντας έτσι πολλές φορές την πραγματικότητα χωρίς ποτέ να αποκαλύπτεται πλήρως.

“Τα αντικείμενα ενσωματώνονται στον κόσμο μας καθημερινά επεκτείνοντας τα όρια των επιλογών μας. Μας βοηθάνε στη λήψη αποφάσεων, πράττουμε με αυτά και άλλοτε τα προσαρμόζουμε στις ανάγκες μας ως σύγχρονοι εφευρέτες. Το αντικείμενο θεωρείται δεδομένο μέσα από την αναζήτηση των επιθυμιών και των ανέσεων. Μοιάζει περισσότερο φυσικό παρά τεχνητό και καταλήγει να γίνεται σημαντικό. Στις σχέσεις μας με αυτό, η σκέψη και το συναίσθημα είναι αδιάσπαστα. Διερευνάμε τη μνήμη, την απώλεια, την ιδιοκτησία. Εμείς οι ίδιοι το αναπαράγουμε, το ξαναφτιάχνουμε από άλλο υλικό, στην προσπάθειά μας να διατηρήσουμε μια επαφή με το παρελθόν, με τους ανθρώπους, με τους χώρους. Χάνει την χρηστικότητά του, την καλαισθησία του, γίνεται ένας συμπρωταγωνιστής στην ζωή μας περιμένοντας τον κατάλληλο ρόλο, αυτό του συντρόφου, του οικείου, της πρόκλησης για το καινούριο. Μας φέρνει αντιμέτωπους με την επιθυμία, τη σχέση μας με την ιστορία, την αξία της ανταλλαγής, τη δυσκολία της μετάβασης. Μέσα από αυτή τη διαδικασία ο εαυτός μας αλλάζει ανακαλύπτοντας την γνώση, ξαναδημιουργείται.”

*[ο τίτλος δανεισμένος από το βιβλίο της Sherry Turkle, "Evocative Objects - Things we think with", MIT press, 2007]

Η Μαρία Γλύκα γεννήθηκε στην Αθήνα το 1973. Σπούδασε ζωγραφική (ΜFA) στο Slade School of Fine Art, UCL (2006) με υποτροφία από το ΙΚΥ, ζωγραφική στην ΑΣΚΤ (2002) και γραφιστική στη Σχολή Βακαλό (1993). 'Εχει παρουσιάσει τη δουλειά της σε πολλές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό και έχει συμμετάσχει σε διεθνή προγράμματα residencies (Ισλανδία, Ισπανία, Αγγλία, Αμερική κλπ). Τα έργα της έχουν βραβευτεί σε διεθνείς διαγωνισμούς (Jerwood Contemporary Painters, London, 2007/ Celeste Prize, 2006/ Young artists in European Μuseums, 2005). Από το 2006 ανήκει στην καλλιτεχνική ομάδα του ετήσιου εργαστηρίου «Utopia Project» που οργανώνει η ΑΣΚΤ στο Ρέθυμνο της Κρήτης. Διδάσκει στο ΒΑ και MΑ - Visual Communication and Interactive Media του Κολλεγίου Βακαλό Art and Design.

Αρχική  |  Επικοινωνία  |  Beton7ArtRadio  |  Copyright © 2015. All Rights Reserved.

Κατηγορίες

Το Beton7

Το BΕΤΟΝ7 είναι Κέντρο
Τέχνης και Πολιτισμού.


Διαθέτει αίθουσα τέχνης,
χώρο παραστάσεων και καφέ,
στην περιοχή Βοτανικός
και στοχεύει να παρουσιάσει
πολιτιστικά γεγονότα (θεατρικές
παραστάσεις, συναυλίες,
παραστάσεις χορού, εκθέσεις,
προβολές, σεμινάρια) και προσωπικότητες
από την ελληνική και διεθνή
καλλιτεχνική κοινότητα.

Επικοινωνία

Πύδνας 7
Αθήνα
Βοτανικός
11855

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
210 751 2625