Beton7 Dance Festival | Πρώτη παράσταση χορού το «Beauty and the Beast» από την Soyuz dance company σε χορογραφία Όλγας Σπυράκη

Ημερομηνίες: 6, 7, 13, 14, 20, 21, 27, 28 Οκτωβρίου 2014
Ημέρες παραστάσεων: Δευτέρα & Τρίτη
Ώρα: 21:00
Διάρκεια: 40 λεπτά
Τιμές εισιτηρίων: 10€, Φοιτητικό & Ανέργων 5€ 

Χορογραφία: Όλγα Σπυράκη (Soyuz dance company)
Χορεύτρια: Μαργαρίτα Τρίκκα
Ψηφιακή εικόνα: Μάνος Αρβανιτάκης 
Μουσική: Ανάργυρος Δενιόζος
Σχεδιασμός φωτισμού: Πάυλος Μαυρίδης
Κουστούμια: Μικαέλα Λιακατά
Makeup artist: Λία Αποστολοπούλου
Κατασκευή σκηνικού: Θοδωρής Λουκέρης 

*Eυχαριστούμε το Βασίλη Σκαρμούτσο και το Χρήστο Ατζινά
**Ευχαριστούμε την Φρόσω Τρούσα και το Dancce (Dance Cultural Centre).

 

Χορηγός

 

“Όποιος παλεύει με τέρατα, πρέπει να προσέξει να μη γίνει τέρας. Και όταν κοιτάς πολλή ώρα μέσα σε μια άβυσσο, κοιτάει και η άβυσσος μέσα σε σένα.” 

Φρίντριχ Νίτσε, «Πέρα απ’ το καλό και το κακό»


Η διαδρομή του κάθε ανθρώπου είναι άμεσα συνυφασμένη με την κοινωνική του θέση. Αλλά στην αναμέτρησή μας με τη ζωή είμαστε έτσι κι αλλιώς αδύναμοι και μόνοι.

Η παράσταση αποτελεί απόρροια έρευνας της έννοιας «φασισμός» όπως αυτή καθρεφτίζεται στην σιωπηλή άτυπη γλώσσα του σώματός μας, όπως αυτή προκύπτει στα δεδομένα κοινωνικά και πολιτικά πλαίσια που βιώνουμε.

Σχεδιάζουμε την πορεία ενός χαρακτήρα όπου επί σκηνής παρακολουθούμε την πορεία του και πως αυτή τον οδηγεί στην επιλογή να ασπαστεί μια συγκεκριμένη ιδεολογία, και στον εκφασισμό.

Σε μια πλαστή θεατρική πραγματικότητα, ζωντανεύει ένα «σύμπαν» με την πολιτική διάσταση του κόσμου μας σήμερα, όπου  η ανθρώπινη ύπαρξη αποδίδεται κινησιολογικά, στα πλαίσια διερεύνησης του τέρατος που ελοχεύει μέσα μας - και αποκαλύπτεται στην εποχή μας - μέσα από πράξεις σκληρές και παράλογες.

СоюЗ (ΣογιουΖ) 

ομάδα SOYUZ – SPECULUM / SPECHIO  MIRROR / SPIEGEL / 3ERKAΠO / MIROIR / ΚΑΤΟΠΤΡΟ.
              
Μανιφέστο: Να είμαστε παρόντες και σε επαγρύπνηση , για να συνεχίσουμε να πιστεύουμε , για να ζούμε μαζί με την κοινωνική μας πραγματικότητα , έχοντας επίγνωση της πραγματικότητας μας , γιατί θέλουμε να την αλλάξουμε. Η ομάδα δημιούργησε τα έργα ALL I'S (παρουσιάσεις in progress / showcasing Κεντρο Μελέτης Χορού Ντάνκαν, Ίδρυμα Κακογιάννης), Ο ΤΥΦΛΟΣ - περί πουλιών και άλλων ζώων, ΤΕΛΟΣ ΧΡΟΝΟΥ και ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ( παραγωγές που παρουσιάστηκαν στο Κινητήρας studio και στο θέατρο ΠΚ , το θέατρο ΑΡΓΩ και το Ίδρυμα Κακογιάννης- ως συμμετοχές /ανεξάρτητων δημιουργών, στο Ετήσιο Φεστιβάλ Χορού από Σωματείο Ελλήνων Χορογράφων) , ερευνητική εργασία της ομάδας είναι πως το σώμα αλληλεπιδρά με ηχητικό υλικό που προκύπτει από υλικά ραδιοφωνικής μετάδοσης, υλικό ντοκιμαντέρ, ήχο των ειδήσεων κλπ.Το αποτέλεσμα της πρώτης μας έρευνας, με τον τίτλο Radio Transmission, παρουσιάστηκε επίσης στο Ετήσιο Φεστιβάλ Χορού του Σωματείου Ελλήνων Χορογράφων, το 2012. Το ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΗΣ ΣΦΑΓΗΣ ήταν επίσης μια συνεργασία μεταξύ της ομάδας Soyuz και της ομάδας Circle Team, που βασίζεται στο ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΗΣ ΣΦΑΓΗΣ του Ε. Ionesko (θέατρο Αλκμήνη 2013).

(Logo ομάδας Souyz: pan pan (Παναγιώτης Πανταζής).

 

 

Αρχική  |  Επικοινωνία  |  Beton7ArtRadio  |  Copyright © 2015. All Rights Reserved.

Κατηγορίες

Το Beton7

Το BΕΤΟΝ7 είναι Κέντρο
Τέχνης και Πολιτισμού.


Διαθέτει αίθουσα τέχνης,
χώρο παραστάσεων και καφέ,
στην περιοχή Βοτανικός
και στοχεύει να παρουσιάσει
πολιτιστικά γεγονότα (θεατρικές
παραστάσεις, συναυλίες,
παραστάσεις χορού, εκθέσεις,
προβολές, σεμινάρια) και προσωπικότητες
από την ελληνική και διεθνή
καλλιτεχνική κοινότητα.

Επικοινωνία

Πύδνας 7
Αθήνα
Βοτανικός
11855

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
210 751 2625