12790895_786629704776799_3694086374349988996_n.jpg

 

 

 

 

      Το OPEN HOUSE ATHENS 2016 ετοιμάζεται!!

Η αρχιτεκτονική δράση που έγινε θεσμός!

 

16- 17 ΑΠΡΙΛΙΟΥ OHΑ 2016

I AM PART OF A GREAT TEAM

91 ΚΤΙΡΙΑ, 450 ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ, 3Η ΧΡΟΝΙΑ. Οι συντελεστές , οι αρχιτέκτονες, οι ιδιοκτήτες , οι εθελοντές, οι επισκέπτες και όλοι οσοι συμμετέχουν με τον τρόπο τους σε αυτην την γιορτη αρχιτεκτονικής για την πόλη ειναι μέρος αυτης της μεγάλης ομάδας….We are all part of a great team!

 

Το Open House μετρα ηδη 3 χρόνια στην Αθήνα. Πρόκειται ισως για εναν από τους σημαντικότερους διεθνείς θεσμούς για την ανάδειξη και προώθηση της αρχιτεκτονικής. Η ιδέα ξεκίνησε από το Λονδίνο το 1992 και μέχρι σήμερα διαδόθηκε σε περισσότερες από 35 πολλές ανά την υφήλιο. Η δράση Open House προσκαλεί το ευρύ κοινό να εξερευνήσει και να κατανοήσει την αξία της αρχιτεκτονικής και του δομημένου περιβάλλοντος. 

Κάθε χρόνο, για ένα διήμερο, δημόσια και ιδιωτικά κτίρια με αρχιτεκτονικό ενδιαφέρον ανοίγουν τις πύλες τους στο κοινό δωρεάν, και η πόλη μετατρέπεται σε ένα ανοιχτό μουσείο, με εκθέματα τα ίδια της τα κτίρια και την αρχιτεκτονική τους.

Η Αθήνα, μια πόλη με μεγάλο αριχτεκτονικό πλούτο και αρχιτεκτονικη ταυτότητα που μνημονέυεται μέσα απο τις ιστορικές της φάσεις. Έχετε ποτέ αναρωτηθεί γιατί χτίστηκαν ; Πώς σχεδιάστηκαν και κατασκευάστηκαν ; Πίσω από τις όψεις και τις πόρτες πολλών από αυτών των κτιρίων βρίσκονται εκπληκτικοί χώροι για να εξερευνήσετε και ενδιαφέρουσες ιστορίες για να μάθετε .Από ιστορικά αξιοθέατα μέχρι σύγχρονες κατοικίες και δημόσια κτίρια. Το Open House Αthens σας δίνει πρόσβαση σε σπάνια και σημαντικά κτίρια της πόλης.  Στο φετινό πρόγραμμα θα υπάρχουν 91 κτίρια και χώροι ειδικού ενδιαφέροντος για να περιηγηθείτε κατά την διάρκεια του Σαββατοκύριακου. 

Ως παράλληλες δράσεις, από την Τετάρτη 13 Απριλίου θα προγραμματιστούν ξεναγήσεις για ομάδες ειδικού ενδιαφέροντος, όπως τμήματα μαθητών και σπουδαστών (OPEN SCHOOL), ξεναγήσεις σε δημιουργικούς και παραγωγικούς χώρους της πόλης (MADE IN ATHENS), ξεναγήσεις με ποδήλατα (OPEN BIKE), ο καθιερωμένος διαγωνισμός φωτογραφίας (OPEN PHOTO) και το καθιερωμένο πλέον πάρτυ λήξης.

 

Μέγας χορηγός της εκδήλωσης για δευτερη συνεχή χρονιά είναι το κολλέγιο Βακαλό Art & Design, το οποίο στο πλαίσιο του ΟΗA 2016 διοργανώνει την παράλληλη δράση "Be an MA student for a weekend", που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 23 και την Κυριακή 24 Απριλίου 2016. Σχετικές πληροφορίες μπορεί κάποιος να βρει στο http://vakalo.gr/event/be-a-master-student-for-a-weekend/

 

Θα ακολουθήσει 2ο δελτίο τύπου με αναλύτικά με το πρόγραμμα της εκδήλωσης.

Περισσότερες πληροφορίες:

Ρενάτα Δούμα,  υπεύθυνη επικοινωνίας ΟΗΑ 

Τ: 6937213824 Μ: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. | www.openhouseathens.gr

Facebook: Open House Athens | Twitter: @openhouseathens | Instagram: Openhouseathens

 

Διοργάνωση: OPEN HOUSE GREECE

H Εταιρεία Open House Greece είναι μία Αστική Mη Κερδοσκοπική Εταιρεία με σκοπό την προώθηση και προβολή της Αρχιτεκτονικής και του Πολιτισμού, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, μέσω των ετήσιων δράσεων Open House Athens και Open House Thessaloniki. Ιδρύθηκε το Μάιο του 2012 και ανήκει στην ευρύτερη οικογένεια του Open House Worldwide (www.openhouseworldwide.org), που μεριμνά για την παγκόσμια προβολή κάθε εκδήλωσης Open House.

 

 

 

 

Αρχική  |  Επικοινωνία  |  Beton7ArtRadio  |  Copyright © 2015. All Rights Reserved.

Κατηγορίες

Το Beton7

Το BΕΤΟΝ7 είναι Κέντρο
Τέχνης και Πολιτισμού.


Διαθέτει αίθουσα τέχνης,
χώρο παραστάσεων και καφέ,
στην περιοχή Βοτανικός
και στοχεύει να παρουσιάσει
πολιτιστικά γεγονότα (θεατρικές
παραστάσεις, συναυλίες,
παραστάσεις χορού, εκθέσεις,
προβολές, σεμινάρια) και προσωπικότητες
από την ελληνική και διεθνή
καλλιτεχνική κοινότητα.

Επικοινωνία

Πύδνας 7
Αθήνα
Βοτανικός
11855

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
210 751 2625