unnamed_3.jpg 

 open_house_athens_LOGO_copy.jpg

Με την ευγενική χορηγία της
logo.jpg


 

Το ΒΕΤΟΝ7 συμμετέχει στο OPEN HOUSE ATHENS 2015 από τις 15 έως 17 Μαϊου 2015

Ημερομηνία: Παρασκευή 15 έως Κυριακή 17 Μαΐου 2015
Ώρα: 12:00-20:00
Είσοδος ελεύθερη

...30 πόλεις, χιλιάδες επισκέπτες, μία ιδέα, ένας θεσμός... Open House Athens 2015: 70 σημεία στην πόλη, ένα σαββατοκύριακο αρχιτεκτονικών ξεναγήσεων που σε προσκαλεί να εξερευνήσεις την Aθήνα. 

Η Αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία Open House Greece, που ανήκει στην ευρύτερη οικογένεια του Open House Worldwide,  διοργανώνει το πέμπτο κατά σειρά Open House στην Ελλάδα, το δεύτερο στην πόλη της Αθήνας.

Το Open House αποτελεί ένα σημαντικό διεθνή θεσμό ανάδειξης και προώθησης της αρχιτεκτονικής, ο οποίος ξεκίνησε από το Λονδίνο το 1992 και μέχρι σήμερα έχει διαδοθεί σε περισσότερες από 30 πόλεις ανά την υφήλιο. Η δράση Open House προσκαλεί το ευρύ κοινό να εξερευνήσει και να κατανοήσει την αξία της αρχιτεκτονικής και του δομημένου περιβάλλοντος. 

Την Παρασκευή 15 Μαΐου, “οι πόρτες ανοίγουν” (μια μέρα νωρίτερα) αποκλειστικά για το εκπαιδευτικό πρόγραμμα, όπου μαθητές και σπουδαστές έχουν ευκαιρία να έρθουν σε επαφή και να γνωρίσουν την αρχιτεκτονική της πόλης στην οποία κατοικούν. Το Σάββατο 16 και την Κυριακή 17 Μαΐου, τα κτίρια θα ανοίξουν για το ευρύ κοινό, δίνοντας την ευκαιρία στον καθένα να χαράξει τη δική του πορεία μέσα στην πόλη και να επιλέξει τα κτίρια που θέλει να γνωρίσει. Οι επισκέπτες ξεναγούνται κατά ομάδες, με τη βοήθεια των εθελοντών της δράσης, ενώ οι ξεναγήσεις ξεκινούν ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Δεν απαιτείται προκράτηση, καθώς τηρείται σειρά προτεραιότητας με βάση τον χρόνο άφιξης στο χώρο, εντός του ωραρίου επίσκεψης.

Το Κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού ΒΕΤΟΝ7
Το Beton7 δημιουργήθηκε το Νοέμβριο του 2009 με στόχο να αποτελέσει χώρο έλξης για νέες ιδέες και τάσεις στη σύγχρονη τέχνη και τον πολιτισμό. Συνδυάζει με πρωτοποριακό τρόπο τις τέχνες μεταξύ τους, προβάλλει νέους καλλιτέχνες, δημιουργώντας μια ιδιαίτερη έκφραση που περιλαμβάνει στοιχεία από όλες τις τέχνες και ενισχύει το δημιουργικό πειραματισμό. Καθημερινός χώρος συνάντησης καλλιτεχνών, ανθρώπων της τέχνης και του πολιτισμού αλλά και ανθρώπων που θέλουν να ασχοληθούν με επίκαιρα θέματα σύγχρονης τέχνης.

Γιατί αξίζει να το επισκεφτώ:
To Beton7 αξιοποιώντας τα βασικά και λιτά στοιχεία του κτιρίου, αποτελεί μια ιδιαίτερη πρόταση πολιτισμού δημιουργώντας νέες χρήσεις και τρόπους προσέγγισης και προοπτικής της καλλιτεχνικής πρακτικής συμβάλλοντας στο στοχασμό και στη δημιουργία νέου χώρου συλλογικής συνεργασίας, δίνοντας τη δυνατότητα, η σχέση με τις τέχνες να γίνει προσωπική τόσο για τους δημιουργούς όσο και για τους φιλότεχνους.

Πρόγραμμα BΕΤΟΝ7 (15-17/05/2015)
-CNI Architects: Προβολή φωτογραφιών από τα αρχιτεκτονικά έργα του γραφείου (μακέτες-live 3D Printing)
-Προβολή έργων video art με έργα από το Φεστιβάλ V_ideas, performances
-Ξενάγηση στην έκθεση “The curse of apathy” σε επιμέλεια Zara Audiello
-Προβολές με αποσπάσματα από θεατρικές και μουσικές παραστάσεις, ομιλίες, όπερα
-Προβολές ταινιών μικρού μήκους
-Live εκπομπές από τους ραδιοφωνικούς παραγωγούς του Beton7ArtRadiο
-Έκθεση θεατρικών βιβλίων, καταλόγων, βινυλίων

Στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος την Παρασκευή 15 Μαΐου και ώρα 18:00, ο Michel Collet (Fr), θα παρουσιάσει το περιοδικό τέχνης MOBILE και θα συζητήσει με το κοινό.


 

Αρχική  |  Επικοινωνία  |  Beton7ArtRadio  |  Copyright © 2015. All Rights Reserved.

Κατηγορίες

Το Beton7

Το BΕΤΟΝ7 είναι Κέντρο
Τέχνης και Πολιτισμού.


Διαθέτει αίθουσα τέχνης,
χώρο παραστάσεων και καφέ,
στην περιοχή Βοτανικός
και στοχεύει να παρουσιάσει
πολιτιστικά γεγονότα (θεατρικές
παραστάσεις, συναυλίες,
παραστάσεις χορού, εκθέσεις,
προβολές, σεμινάρια) και προσωπικότητες
από την ελληνική και διεθνή
καλλιτεχνική κοινότητα.

Επικοινωνία

Πύδνας 7
Αθήνα
Βοτανικός
11855

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
210 751 2625