Το Μέλλον στο Νότο

Ένα βιβλίο του Γερμανού πολιτικού επιστήμονα
Claus Leggewie (Κλάους Λέγκεβι)
Συνάντηση και συζήτηση με τον Καθηγητή Πολιτικής Επιστήμης Κλάους Λέγκεβι διοργανώνει το Goethe-Institut Athen σε συνεργασία με το BETON 7


Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2012, 20:00


Εισήγηση/Συντονισμός: Διονύσης Καββαθάς, επ.Καθ. Φιλοσοφίας και Αισθητικής των Μέσων στο Πάντειο Πανεπιστήμιο

Ενώ τα φαινόμενα κρίσης μαίνονται στον γεωπολιτικό χώρο γύρω από τη Μεσόγειο και σε πείσμα των σεναρίων τρόμου ως προς τη ζοφερή τους εξέλιξη, ο Γερμανός πολιτικός επιστήμονας Claus Leggewie στρέφει το βλέμμα του προς τον Νότο και κόντρα στο κυρίαρχο ρεύμα βλέπει εκεί (εδώ) ένα μέλλον.

Αυτόν τον τίτλο φέρει και το βιβλίο του («Το Μέλλον στον Νότο»), το οποίο αποτελεί μια «ρεαλιστικά ουτοπική αντιπρόταση στην κυρίαρχη μοιρολατρία της αποτυχίας και στην επικίνδυνη επίκληση της κατάρρευσης που εδώ και χρόνια παραλύουν την Ευρώπη».

Ο φόβος είναι κακός σύμβουλος, γράφει, και δεν διστάζει να χρησιμοποιήσει έννοιες όπως όραμα και θαύμα, βλέποντας στη Μεσόγειο «όχι μόνον έναν δημοφιλή ταξιδιωτικό προορισμό, αλλά και έναν αποδεκτό τρόπο ζωής και μια πηγή πνευματικής και επιστημονικής έμπνευσης».

Τα όσα έχουν «εγγραφεί» στο βλέμμα του τα μεταφράζει στο βιβλίο του σε εναλλακτικές λύσεις, μιλώντας για νέες μορφές ενέργειας, δίκαιο εμπόριο, προστασία του περιβάλλοντος που να λαμβάνει υπόψη της τις κοινωνικές ανάγκες, νέες μορφές τουρισμού στο πνεύμα της διαπολιτισμικής επαφής, για σχεδιασμό τοπικής και διασυνοριακής κινητικότητας, για ενεργειακά δίκτυα και ενώσεις, για αξιοπρέπεια και εργασία πέρα από εθνικά σύνορα …

Ας τις συζητήσουμε μαζί του.

 

                                                   

     

 


 

Αρχική  |  Επικοινωνία  |  Beton7ArtRadio  |  Copyright © 2015. All Rights Reserved.

Κατηγορίες

Το Beton7

Το BΕΤΟΝ7 είναι Κέντρο
Τέχνης και Πολιτισμού.


Διαθέτει αίθουσα τέχνης,
χώρο παραστάσεων και καφέ,
στην περιοχή Βοτανικός
και στοχεύει να παρουσιάσει
πολιτιστικά γεγονότα (θεατρικές
παραστάσεις, συναυλίες,
παραστάσεις χορού, εκθέσεις,
προβολές, σεμινάρια) και προσωπικότητες
από την ελληνική και διεθνή
καλλιτεχνική κοινότητα.

Επικοινωνία

Πύδνας 7
Αθήνα
Βοτανικός
11855

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
210 751 2625