Σπίτι: μια περιπλάνηση | Άρτεμις Αλκαλάη

Παρουσίαση βιβλίου: 1 Νοεμβρίου 2012 | 19.00
Διάρκεια έκθεσης: 1-18 Νοεμβρίου, 2012
Εγκαίνια: 1 Νοεμβρίου 2012 | 20.00
Ώρες λειτουργίας: καθημερινές 14:30-20:30, Σάββατο 14:00-18.00

To Beton7 Gallery παρουσιάζει την έκθεση της Άρτεμις Αλκαλάη με τίτλο “Σπίτι: Μια περιπλάνηση”.

Πρωταγωνιστές στο φωτογραφικό έργο της Αλκαλάη είναι τα “σπίτια” που εγκαταλείπουν την εστία τους, το εσωτερικό του εργαστηρίου του καλλιτέχνη, για να γίνουν ανέστιοι πλάνητες που περιηγούνται στον αστικό ιστό, στήνοντας έτσι μια αφήγηση που πλέκεται γύρω από τόπους (το νεκροταφείο, την εκκλησία, τα ερείπια) και πρόσωπα (τον μετανάστη, τον τοξικομανή, τα παιδιά) που συναντούν στην πορεία τους. Η Αλκαλάη εκτοπίζει το εντός του οίκου στο εκτός της πόλης και μετατρέπει την οικειότητα του σπιτιού-καταφυγίου σε μια ανοίκεια επιθυμία για διασπορά. Θέτει τα σπίτια αυτά σε μια διαρκή μετάβαση από το αστικό κέντρο στο φυσικό τοπίο, από τη γαλήνη της εξοχής και της θάλασσας στην αναταραχή των σύγχρονων αθηναϊκών δρόμων, επινοώντας μια ευκαιρία για εξερεύνηση, επαφή και επικοινωνία. Το σπίτι καθίσταται έτσι μια μεταφορά της σχέσης του αντικειμένου-έργου τέχνης με τον χώρο που το περιβάλλει και της στενής και αδιάκοπης αλληλεπίδρασης μέσα στο κοινωνικό πλαίσιο.

«Για την Άρτεμις το σπίτι είναι ένας ανήσυχος καμβάς πάνω στον οποίο η ταυτότητα συναντά την ιστορία, μετά αποτολμά να προχωρήσει, ριψοκινδυνεύοντας προς το άγνωστο.» (Laura Dodson)

Η έκθεση-παρουσίαση βιβλίου θα γίνει στo πλαίσιo του Athens Photo Festival 2012 και θα συνοδεύεται από ένα βιβλίο των εκδόσεων Καπόν
(http://www.kaponeditions.gr
/index.php
)


ARTIST TALKS | Κυριακή, 18 Νοεμβρίου 2012, 17:00
Tην Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2012, στις 17:00 θα πραγματοποιηθεί παρουσίαση του βιβλίου "Σπίτι: μια περιπλάνηση" (εκδόσεις Καπόν) και ξενάγηση από την Άρτεμις Αλκαλάη.

 

                                

     

Αρχική  |  Επικοινωνία  |  Beton7ArtRadio  |  Copyright © 2015. All Rights Reserved.

Κατηγορίες

Το Beton7

Το BΕΤΟΝ7 είναι Κέντρο
Τέχνης και Πολιτισμού.


Διαθέτει αίθουσα τέχνης,
χώρο παραστάσεων και καφέ,
στην περιοχή Βοτανικός
και στοχεύει να παρουσιάσει
πολιτιστικά γεγονότα (θεατρικές
παραστάσεις, συναυλίες,
παραστάσεις χορού, εκθέσεις,
προβολές, σεμινάρια) και προσωπικότητες
από την ελληνική και διεθνή
καλλιτεχνική κοινότητα.

Επικοινωνία

Πύδνας 7
Αθήνα
Βοτανικός
11855

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
210 751 2625