Σε συνεργασία με το Goethe- Institut Athen


Καλή Τέχνη Μικρού Μήκους | Γερμανικές Ταινίες Αnimation 2000-2007 στο beton7cafe


Ημερομηνίες Προβολών: 15/01/2013–19/02/2013
Ώρα έναρξης:
20:30
Είσοδος ελεύθερη

Λόγω μεγάλης προσέλευσης, επαναλαμβάνονται οι προβολές γερμανικών ταινιών animation των δύο πρώτων ημερών, το Σάββατο 9 Φεβρουαρίου, 20:30 στο beton7cafe.


Μια ανθολογία 37 έργων που διακρίθηκαν σε γερμανικά και διεθνή φεστιβάλ. Το πρόγραμμα αυτό του Goethe-Institut παρουσιάζεται σε 4 θεματικές ενότητες και σε συνεργασία με το Κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού Beton 7.

Ένα πρόγραμμα του Goethe-Institut που παρουσιάζεται σε συνεργασία με το Κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού Beton 7: Μια ανθολογία 37 έργων που διακρίθηκαν σε γερμανικά και διεθνή φεστιβάλ και δίνουν μια εικόνα της δημιουργίας και των εξελίξεων στο χώρο της animation στη Γερμανία κατά το χρονικό διάστημα 2000-2007.

Οι κινηματογραφιστές του προγράμματος δεν δίνουν απλώς ζωή σε διάφορα υλικά, σε κούκλες ή σχέδια, αλλά πλάθουν και ολόκληρους κόσμους με τους πιο διαφορετικούς τρόπους. Το φάσμα των κινηματογραφικών τους τεχνικών εκτείνεται από το σχέδιο, την κινούμενη κούκλα, τη ζωγραφική και την animation με πλαστελίνη μέχρι και την τρισδιάστατη computer animation. Συχνά βλέπουμε και συνδυασμό διαφόρων τεχνικών.

Όλες σχεδόν οι ταινίες διαγωνίστηκαν σε γερμανικά και διεθνή φεστιβάλ και κέρδισαν πολλά βραβεία. Οι δημιουργοί τους σπούδασαν σε Ανώτατες Σχολές της χώρας – Ακαδημία Κινηματογράφου Baden-Württemberg, Ανώτατη Σχολή Κινηματογράφου και Τηλεόρασης «Konrad Wolf» Potsdam-Babelsberg, Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών Νέων Μέσων για την Τέχνη Κολωνία, Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών Kassel – και εργάζονται τώρα πια στο χώρο της παραγωγής ή της εκπαίδευσης.

Πρόγραμμα:

Τρίτη 15 Ιανουαρίου


"Εδώ κι Εκεί" (85´): 12 ταινίες για τις σχέσεις μεταξύ φίλων, γειτόνων, συντρόφων, τις συναντήσεις με τον πλησίον ή τον απέναντι.

Τρίτη 22 Ιανουαρίου
"Σ’ αυτόν και σ’ άλλους κόσμους" (84´): Από τη μια άκρη του κόσμου στην άλλη κι ανάμεσα σε διαφορετικούς κόσμους με 10 ταινίες.

Τρίτη 12 Φεβρουαρίου
"Εκείνος κι Εκείνη" (89´): 7 ταινίες για τον έρωτα.

Τρίτη 19 Φεβρουαρίου
"Όνειρα και δαιμόνια" (79´): Η ώρα που ξυπνάνε τα φαντάσματα σε 8 ταινίες.

Οι ταινίες είναι σε διάφορες γλώσσες με αγγλικούς υπότιτλους ή χωρίς διάλογο. 


Για περισσότερες λεπτομέρειες για τις ταινίες:

http://www.goethe.de/ins/gr/ath/ver/el10276925v.htm

 

   

 

 

 

Αρχική  |  Επικοινωνία  |  Beton7ArtRadio  |  Copyright © 2015. All Rights Reserved.

Κατηγορίες

Το Beton7

Το BΕΤΟΝ7 είναι Κέντρο
Τέχνης και Πολιτισμού.


Διαθέτει αίθουσα τέχνης,
χώρο παραστάσεων και καφέ,
στην περιοχή Βοτανικός
και στοχεύει να παρουσιάσει
πολιτιστικά γεγονότα (θεατρικές
παραστάσεις, συναυλίες,
παραστάσεις χορού, εκθέσεις,
προβολές, σεμινάρια) και προσωπικότητες
από την ελληνική και διεθνή
καλλιτεχνική κοινότητα.

Επικοινωνία

Πύδνας 7
Αθήνα
Βοτανικός
11855

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
210 751 2625