Η Μαρία Πασχαλίδου είναι καλλιτέχνις που δουλεύει με φωτογραφίες, βίντεο και εγκταταστάσεις. Έχει επικεντρωθεί στις διευρυμένες χρήσεις του φωτογραφικού μέσου, στα αφηγηματικά βίντεο, στη συμμετοχή του κοινού και στις διαδραστικές εγκαταστάσεις. Τα ερευνητικά της πρότυπα περιλαμβάνουν κίνητρα για συνεργατικά πρότζεκτ και συμμετοχικές δράσεις στην τέχνη καθώς και σε δραστηριότητες που δοκιμάζουν τους διαχωρισμούς, όπως καλλιτέχνης-κοινό, εικόνα-γλώσσα, θεωρία-πράξη. Τα έργα της έχουν παρουσιασθεί σε εκθέσεις, φεστιβάλ και καλλιτεχνικά πρότζεκτ σε Ευρώπη, Η.Π.Α, Καναδά, Ρωσία, Αυστραλία και Ασία.

Είναι υποψήφια PhD στο Πανεπιστήμιο De Montfort (Φωτογραφία, Εικονικές και Δημιουργικές τεχνολογίες) και κατέχει Πτυχίο Καλών Τεχνών (Φωτογραφία, Columbia College Chicago, Η.Π.Α). Ζει στην Αθήνα όπου και δουλεύει ως καθηγήτρια τέχνης  ειδικευμένη στη Φωτογραφία, στην ψηφιοποίηση εικόνας και βίντεο και στην Ερευνητική Ανάπτυξη στο Art & Design.

Αρχική  |  Επικοινωνία  |  Beton7ArtRadio  |  Copyright © 2015. All Rights Reserved.

Κατηγορίες

Το Beton7

Το BΕΤΟΝ7 είναι Κέντρο
Τέχνης και Πολιτισμού.


Διαθέτει αίθουσα τέχνης,
χώρο παραστάσεων και καφέ,
στην περιοχή Βοτανικός
και στοχεύει να παρουσιάσει
πολιτιστικά γεγονότα (θεατρικές
παραστάσεις, συναυλίες,
παραστάσεις χορού, εκθέσεις,
προβολές, σεμινάρια) και προσωπικότητες
από την ελληνική και διεθνή
καλλιτεχνική κοινότητα.

Επικοινωνία

Πύδνας 7
Αθήνα
Βοτανικός
11855

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
210 751 2625