Ο Ilir Kaso γεννήθηκε ο 1982 στην Πρεμετή. Αποφοίτησε το 2005 από την Ακαδημία Τεχνών στα Τύρανα και έκτοτε, είναι αναπληρωτής καθηγητής στο Faculty of Figurative Arts. Κέρδισε το βραβείο "Balkanima" για τον πειραματισμό στο γραφικό στυλ, το 2005. To 2007 κέρδισε το βραβείο "AMC" ως ο καλύτερος Αλβανός σύγχρονος καλλιτέχνης. Είναι επίσης κάτοχος του βραβείου γνώμης του κοινού "TIFF", το 2009. Το 2010 έλαβε το βραβείο για την καλύτερη εικόνα στο "Antifest ROZARA". Το 2012 έλαβε το βραβείο καλύτερης αλβανικής ταινίας κινουμένων σχεδίων, από το Festival of the Albanian Film.

Είναι επίσης συγγραφέας τριών προσωπικών εκθέσεων: “Ëndërrimtarë të realitetit” (Dreamers of Reality), FAB 2012, “Oxymoron”, Lokal-int, Μπιελ-Μπιεν, 2012, “Είμαι ο ποταμός”, Beton 7 (Αθήνα) - Μiza (Tύρανα), 2013. Μία από τις δουλειές του είναι μέρος της συλλογής του Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης Μπιελ-Μπιεν στην Ελβετία.

Αυτό τον καιρό κάνει μεταπτυχιακό στην Οπτική Ανθρωπολογία  στο Institute of Albanology Studies στα Τύρανα.

Αρχική  |  Επικοινωνία  |  Beton7ArtRadio  |  Copyright © 2015. All Rights Reserved.

Κατηγορίες

Το Beton7

Το BΕΤΟΝ7 είναι Κέντρο
Τέχνης και Πολιτισμού.


Διαθέτει αίθουσα τέχνης,
χώρο παραστάσεων και καφέ,
στην περιοχή Βοτανικός
και στοχεύει να παρουσιάσει
πολιτιστικά γεγονότα (θεατρικές
παραστάσεις, συναυλίες,
παραστάσεις χορού, εκθέσεις,
προβολές, σεμινάρια) και προσωπικότητες
από την ελληνική και διεθνή
καλλιτεχνική κοινότητα.

Επικοινωνία

Πύδνας 7
Αθήνα
Βοτανικός
11855

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
210 751 2625