Η Χριστίνα Σγουρομύτη είναι απόφοιτος του τμήματος Ζωγραφικής του Camberwell College of Arts, University of the Arts London. To 2004 ολοκλήρωσε μεταπτυχιακές σπουδές στο ίδιο πανεπιστήμιο και απέκτησε τον τίτλο Master in Drawing με επιβλέπουσα την Angela Eames. Το καλλιτεχνικό μέρος της μεταπτυχιακής της εργασίας στράφηκε γύρω από την επανατοποθέτηση εικόνων, εννοιών και αντικειμένων σε ένα νέο σημειολογικό σύστημα με στόχο την ανάδειξη της αμφισημίας του νοήματος, ενώ η θεωρητική υποστήριξη της εργασίας αντλήθηκε από την φιλοσοφική προσέγγιση του G. Deleuze.

Έχει ασχοληθεί ιδιαίτερα με site-specific εγκαταστάσεις στα πλαίσια εικαστικών ομάδων και διεπιστημονικών projects (AREA10, ARTIVISTS, under construction). Έχει εκθέσει ατομικά στην Clarion Contemporary Art, Λονδίνο (2005) και έχει πάρει μέρος σε ομαδικές εκθέσεις, ενδεικτικά στην Αθήνα: Η ύλη ως αφήγηση CAMP Athens (2013) Words, Words, Words! Beton7 (2012), Locus Solus Μουσείο Μπενάκη (2010) και Βυζαντινό Μουσείο (2009), Exit Γκαλερί Ζουμπουλάκη (2009) Αντωνοπούλου Art (2009), Φούρνος, Κέντρο για τον Ψηφιακό Πολιτισμό (2005), στο Λονδίνο: The Shunt Vaults (2009), Clarion Contemporary (2005, 2004), Swarm Gallery (2004), Deluxe Gallery, Gallery K (2003) και στο Βερολίνο, Studio Visits (2012). Από το 2002 έως το 2005 υπήρξε μέλος της καλλιτεχνικής κολεκτίβας AREA10 με έδρα το Λονδίνο και υποστήριξη από το London Arts Council. Έχει συνεργαστεί με την ομάδα καλλιτεχνών και θεωρητικών ARTIVISTS στο πλαίσιο της London Biennale και με την Donna Lynas, επιμελήτρια της South London Gallery στην έκθεση του Christian Boltanski “Les abonnés du téléphone”.

Για το προσεχές διάστημα έχουν προγραμματιστεί εκθέσεις στην Art Athina 2014/ Out of the Box Intermedia, το Ίδρυμα Κακογιάννη, Ρομάντσο και Γκαλερί Ζουμπουλάκη.

Έχει λάβει διάκριση από το Ίδρυμα Λεβέντη, καθώς και στους καλλιτεχνικούς διαγωνισμούς IOI Open Image και CIMA project space, Λονδίνο, ΕΡΤ-EDN, Αθήνα. Από το 2008 έως το 2010 δίδαξε ως ανεξάρτητη καθηγήτρια μαθήματα σχεδίου και ζωγραφικής στο American University of Athens.

Είναι ιδρυτικό μέλος της Επιτροπής Διαχείρισης της Δημοτικής Πινακοθήκης Μήθυμνας, πολιτιστικό ίδρυμα του Δήμου Μυτιλήνης (www.mithimnagallery.blogspot.com). Η Επιτροπή προσκαλεί κάθε χρόνο έναν επιμελητή από την Ελλάδα ή το εξωτερικό και υποστηρίζει την οργάνωση της προτεινόμενης έκθεσης, με μέριμνα τη σύνδεση της ελληνικής περιφέρειας με τη σύγχρονη παραγωγή τέχνης. Για την έκθεση του 2014, προσκεκλημένη επιμελήτρια είναι η Βασιλεία Στυλιανίδου/Βερολίνο.

Την περίοδο αυτή εκπονεί διδακτορική διατριβή στο Τμήμα Θεωρίας και Ιστορίας της Τέχνης στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας σε συνεργασία με το Τμήμα Κοινωνικής Ανθρωπολογίας του Πανεπιστήμιου Αιγαίου, με θέμα: «Η συμμετοχή του καλλιτεχνικού πεδίου στις διαδικασίες κοινωνικού μετασχηματισμού: ο Μιχαήλ Γούτος και το κοινωνικό πείραμα στην Μήθυμνα Λέσβου». Η εργασία υποστηρίζεται από το ευρωπαϊκό πρόγραμμα «Ηράκλειτος». Δημοσιεύσεις της βρίσκονται αναρτημένες στην ιστοσελίδα της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών και την προσωπική σελίδα της καλλιτέχνιδας.

Ζει και εργάζεται στην Αθήνα.

Αρχική  |  Επικοινωνία  |  Beton7ArtRadio  |  Copyright © 2015. All Rights Reserved.

Κατηγορίες

Το Beton7

Το BΕΤΟΝ7 είναι Κέντρο
Τέχνης και Πολιτισμού.


Διαθέτει αίθουσα τέχνης,
χώρο παραστάσεων και καφέ,
στην περιοχή Βοτανικός
και στοχεύει να παρουσιάσει
πολιτιστικά γεγονότα (θεατρικές
παραστάσεις, συναυλίες,
παραστάσεις χορού, εκθέσεις,
προβολές, σεμινάρια) και προσωπικότητες
από την ελληνική και διεθνή
καλλιτεχνική κοινότητα.

Επικοινωνία

Πύδνας 7
Αθήνα
Βοτανικός
11855

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
210 751 2625