Η Νάντια Καλαρά ζει και εργάζεται στην Αθήνα. Βασική καλλιτεχνική της πρακτική αποτελεί η περιήγηση στο ελληνικό περιαστικό τοπίο. Η εμπειρία αυτή συνδιαμορφώνεται από την προσπάθεια αναπαράστασής της. Το τοπίο κατασκευάζεται τη στιγμή που διατρέχεται. Τα έργα που προκύπτουν είναι μια προσπάθεια κατανόησης αυτής της διπλής ταυτόχρονης κατασκευής.

 Σπούδασε Καλές Τέχνες στο Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του ΑΠΘ, και στο University of East London, School of Art and Design (ΜΑ). Στη διδακτορική της διατριβή, την οποία εκπονεί στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, εξετάζει την αισθητική της ετεροχρονίας στο έργο του Robert Smithson επιχειρώντας να εξάγει μοντέλα καλλιτεχνικής πρακτικής που βασίζονται στην επινόηση χρονικών στρατηγικών.

Από το 2003-11, δίδαξε εικαστικές Τέχνες στα τμήματα αρχιτεκτόνων των πανεπιστημίων Θεσσαλίας και Πατρών. Έχει συμμετάσχει και διδάξει σε διεθνή εντατικά εργαστήρια τέχνης και αρχιτεκτονικής ((Διεθνής Ένωση Αρχιτεκτόνων /UIA, Κων/πολη 2005, Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου/KAM, Χανιά 2006, Against All Odds/ΑΟΟ projects, Μουσείο Μπενάκη, Αθήνα, 2011).

Εργα της έχουν εκτεθεί στο Πεδίο Δράσης Κόδρα, Θεσσαλονίκη (2011), Beton7 Αθήνα (2011), The Museum of Freud’s Dreams, St. Petersburg (2010), Art Athina (2009), the 2nd Athens Biennial (2009), 7nth Architecture Biennial, Sao Paolo (2007).

Αρχική  |  Επικοινωνία  |  Beton7ArtRadio  |  Copyright © 2015. All Rights Reserved.

Κατηγορίες

Το Beton7

Το BΕΤΟΝ7 είναι Κέντρο
Τέχνης και Πολιτισμού.


Διαθέτει αίθουσα τέχνης,
χώρο παραστάσεων και καφέ,
στην περιοχή Βοτανικός
και στοχεύει να παρουσιάσει
πολιτιστικά γεγονότα (θεατρικές
παραστάσεις, συναυλίες,
παραστάσεις χορού, εκθέσεις,
προβολές, σεμινάρια) και προσωπικότητες
από την ελληνική και διεθνή
καλλιτεχνική κοινότητα.

Επικοινωνία

Πύδνας 7
Αθήνα
Βοτανικός
11855

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
210 751 2625