Paul Goodman Trio

Σάββατο 25 Νοεμβρίου 2017, 21.30

 

Paul goodman-site2

 

Η μουσική είναι ένας τρόπος σφαιρικής επικοινωνίας. Υπάρχουν σημεία κάπου μέσα στον ακαθόριστο χώρο μεταξύ του ακροατή και του ερμηνευτή που δημιουργείται μουσική και δίνει διαφορετική εμπειρία σε όσους την δέχονται. 

Ο Paul Goodman (λύρα, σάζι, συνθέσεις) με τους συνεργάτες του Μανωλία Κοκολογιάννη (λύρα) και Αλέξη Νόνη (κρουστά) παρουσιάζει προσωπικές του συνθέσεις που συνδυάζουν τους ήχους των παλιών τρόπων και οργάνων, εκφέροντας ένα σύγχρονο άκουσμα οργανικής μουσικής. 

 

Ο Paul Goodman είναι μουσικός και συνθέτης, ερμηνευτής του σαζιού και της Kρητικής λύρας με δραστηριότητα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Έχει ασχοληθεί με τις μουσικές παραδόσεις της Ελλάδας και ιδιαίτερα της Κρήτης, της Τουρκίας και άλλων περιοχών γύρω και πέρα από την Μεσόγειο. Η έρευνα του τον οδήγησε στο ‘Μουσικό Εργαστήρι Λαβύρινθος’ του Ross Daly, όπου είχε την ευκαιρία να βρεθεί και να μαθητεύσει κοντά σε μεγάλους μουσικούς και δασκάλους. Η εμπειρία του εμπλουτίστηκε μέσα στα χρόνια, από τις διάφορες συνεργασίες με μουσικούς από διαφορετικά περιβάλλοντα και κουλτούρες. Από το 2005 δίνει παραστάσεις τόσο στην Ελλάδα όσο και σε άλλες χώρες της Ευρώπης, όπως η Ιρλανδία, η Γαλλία, η Ιταλία, η Σερβία και η Ολλανδία, πολλές φορές ως προσκεκλημένος σολίστας.  Στις συνθέσεις του ο Paul Goodman συνδυάζει στοιχεία επιρροών με τον αυθορμητισμό και την φρεσκάδα ενός ανθρώπου που ακούει κάτι καινούριο σε αυτούς τους διαχρονικούς ήχους. Οι συνθέσεις του έχουν χαρακτηριστεί ως ταυτόχρονο διάλογο ανάμεσα στο παρελθόν, το μέλλον, το θεϊκό, το παροδικό και το αιώνιο. 

Η πρώτη του δισκογραφική δουλειά που κυκλοφόρησε το 2015 με τίτλο «Strangely Familiar» έγινε αποδεκτή με πολύ καλές κριτικές. Ο δίσκος αυτός εκθιάστηκε για το ανεπιτήδευτο ύφος του, την πρωτοτυπία των συνθέσεων και την έξυπνη ενορχήστρωση. 

Η Μανωλία Κοκολογιάννη είναι εικαστικός και μουσικός. Σπούδασε στην Σχολή Καλών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Παράλληλα με την ζωγραφική ασχολείται με την μουσική και την κρητική λύρα, καθώς κατάγεται από  ένα περιβάλλον όπου υπήρχε έντονο ενδιαφέρον για την κρητική μουσική και χορευτική παράδοση. Μαθήτευσε κοντά σε σημαντικούς ερμηνευτές και δασκάλους της λύρας όπως ο Ζαχάρης Σπυριδάκης και ο Ηλίας Ανδρεουλάκης. Ασχολούμενη με την κρητική μουσική συνειδητοποιεί την συγγένειά της  με άλλες μουσικές παραδόσεις της Ανατολικής Μεσογειού και διευρύνει το ενδιαφέρον της για αυτές τις παραδοσείς καθώς και τις δυνατότητες της λύρας να ερμηνεύσει αυτές τις μουσικές. 

Σε αυτή την διαδικασία έρευνας γνωρίζει τον μουσικό και συνθέτη Paul Goodman με τον οποίο συνεργάζεται χρόνια μέσα σε διάφορα μουσικά σύνολα που φιλοξενούν μουσικούς από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Τα τελευταία χρόνια παρουσιάζουν δικές του κυρίως συνθέσεις δίνοντας συναυλίες στην Αθήνα, το Ηράκλειο, τα Χανιά, την Πάτρα και άλλες πόλεις της Ελλάδας. Επίσης συμμετείχε στη δισκογραφική δουλειά του Paul Goodman με τίτλο ‘’Strangely Familiar’’.

Ο Αλέξης Νόνης είναι ένας από τους σημαντικούς σύγχρονους κρουστούς στην Ελλάδα με μεγάλη παρουσία στο σημερινό γίγνεσθαι.  Έχει λάβει αρχικά κλασική μουσική παιδεία παίζοντας 

πιάνο και έχοντας κατακτήσει πτυχία. Αργότερα ασχολήθηκε με τα παραδοσιακά κρουστά και τους ρυθμούς της Ελληνικής μουσικής, των Βαλκανίων και της ευρύτερης περιοχής της Μεσογείου. Έχει συνεργαστεί με διάφορα μουσικά σύνολα, τόσο στα πλαίσια συναυλιών όσο και δισκογραφίας όπως οι Χαίνηδες και οι Doros. Συνεργάζεται επίσης με μουσικούς, όπως ο Νίκος Παραουλάκης, ο Ross Daly, o Paul Goodman, o Μιχάλης Σταυρακάκης, ο Κωστής Αβυσσινός κ.α. με εμφανίσεις στο εσωτερικό αλλά και στο εξωτερικό. Η εμπειρία του και η γνώση του εκτείνονται από την λειτουργική χρήση των κρουστών σε διάφορες παραδοσιακές μουσικές της χώρας, έως σύγχρονα ακούσματα με ρυθμολογικές αλλαγές και αυτοσχεδιαστικό ύφος. 

 

Paul Goodman (λύρα, σάζι, συνθέσεις)

Μανωλία Κοκολογιάννη (λύρα)

Αλέξη Νόνη (κρουστά)

 

Σάββατο 25 Νοεμβρίου 2017

Ώρα 21.30

Είσοδος €10 | €5 Μειωμένο

 

 

 

Αρχική  |  Επικοινωνία  |  Beton7ArtRadio  |  Copyright © 2015. All Rights Reserved.

Κατηγορίες

Το Beton7

Το BΕΤΟΝ7 είναι Κέντρο
Τέχνης και Πολιτισμού.


Διαθέτει αίθουσα τέχνης,
χώρο παραστάσεων και καφέ,
στην περιοχή Βοτανικός
και στοχεύει να παρουσιάσει
πολιτιστικά γεγονότα (θεατρικές
παραστάσεις, συναυλίες,
παραστάσεις χορού, εκθέσεις,
προβολές, σεμινάρια) και προσωπικότητες
από την ελληνική και διεθνή
καλλιτεχνική κοινότητα.

Επικοινωνία

Πύδνας 7
Αθήνα
Βοτανικός
11855

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
210 751 2625