Ριτα Λυτου   Δυο λαικα παραµυθια απο την Καρπαθο 1

Ρίτα Λυτού | Δύο λαϊκά παραµύθια από την Κάρπαθο

INFO

Ημερομηνίες: 17 Δεκεμβρίου 2018

Ώρα Έναρξης: 21:00

Είσοδος: 8 ευρώ

Αφήγηση: Ρίτα Λυτού

Κρουστά: Μανούσος Κλαπάκης

Κουστουμι: Ιουλία Σταυρίδου

Διάρκεια παράστασης: 40 λεπτά

Beton7, τηλ.: + 30 210 7512625 | www.beton7.com - Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Beton7 | Πύδνας 7, Βοτανικός-Αθήνα 11855 (σταθμός μετρό Κεραμεικός)

 

Ρίτα Λυτού | Δύο λαϊκά παραµύθια από την Κάρπαθο

Αφήγηση δύο λαϊκών παραµυθιών από την Κάρπαθο σε τοπικό ιδίωµα µε τη συνοδεία ενός µμουσικού που παίζει κρουστά. Από προπολεμικές καταγραφές του λαογράφου Μιχαηλίδη-Νουάρου. Συνδυάζεται το ερµηνευτικό ενδιαφέρον της τέχνης του παραµυθά µε το λαογραφικό λόγω της κατάδυσης σε γλωσσικά νησιωτικά κοιτάσματα παμπάλαια. Καθώς είναι σπάνιες οι σύγχρονες αφηγηματικές απόπειρες σε ντοπιολαλιές, το συγκεκριμένο καλλιτεχνικό εγχείρημα έχει µια ιδιαίτερη σκόπευση και ενδιαφέρον.

Το λιτό θέαµα – ένας μουσικός, µία ηθοποιός – προορίζεται για ενήλικες κυρίως (χωρίς  οι  έφηβοι  να αποκλείονται) λόγω του ιδιολέκτου. Τα παραµύθια όντας δημιουργίες ενήλικων αφηγητών και όχι παιδιών είναι επισκέψεις µέσω µύθων και αρχετύπων στο συλλογικό ασυνείδητο.

Τα παραµύθια προορίζονται για ενήλικες λόγω του ιδιολέκτου χωρίς να αποκλείονται τα παιδιά.

Trailer παράστασης: https://youtu.be/EiyIIYPIeJM

Η Ρίτα Λυτού μεγάλωσε στην Κάρπαθο. Είναι ηθοποιός και αφηγήτρια παραμυθιών. Το τελευταίο παραμύθι είναι Ο Κανίβαλος, μια οπτικοακουστική παράσταση πάνω σε ένα μανιάτικο παραμύθι, με την εικαστικό Αγγελική Μπόζου και τον μουσικό Θάνο Κοσμίδη. Παρουσιάστηκε στο Δημοτικό Θέατρο του Πειραιά. Έχει συνεργαστεί με σκηνοθέτες όπως ο Άγγελος Μέντης, η Ρούλα Πατεράκη, η Άννα Κοκκίνου, ο Δήμος Αβδελιώδης, η Αργυρώ Χιώτη, η Μιρκα Γεμεντζακη, ο Τάκης Τζαμαριας, ο Βίκος Ναχμιας κ.α. Στον κιν/φο συνεργάστηκε με τον Γιάννη

Οικονομίδη, τον Άγγελο Φραντζή, την Ελένη Αλεξανδράκη, τον Σύλλα Τζουμέρκα κ.α. Τα παραμύθια από την Κάρπαθο παίχτηκαν στο Θέατρο Σφενδόνη, Μουσείο Νεώτερης Κεραμικής, Νομισματικό Μουσείο, Κάρπαθο, Βρυξέλλες, Κύπρο. Τώρα κάνει πρόβες με την Άννα Κοκκίνου στους Μίμους του Ηρώνδα.

 

Αρχική  |  Επικοινωνία  |  Beton7ArtRadio  |  Copyright © 2015. All Rights Reserved.

Κατηγορίες

Το Beton7

Το BΕΤΟΝ7 είναι Κέντρο
Τέχνης και Πολιτισμού.


Διαθέτει αίθουσα τέχνης,
χώρο παραστάσεων και καφέ,
στην περιοχή Βοτανικός
και στοχεύει να παρουσιάσει
πολιτιστικά γεγονότα (θεατρικές
παραστάσεις, συναυλίες,
παραστάσεις χορού, εκθέσεις,
προβολές, σεμινάρια) και προσωπικότητες
από την ελληνική και διεθνή
καλλιτεχνική κοινότητα.

Επικοινωνία

Πύδνας 7
Αθήνα
Βοτανικός
11855

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
210 751 2625