Άλλες εκδηλώσεις στο Beton7:

Παράσταση | Capo d' Istria
Συναυλία | B.F.A.M.

Έκθεση | LEFCADIO HEARN

Επιστροφή στις Θεατρικές Παραστάσεις 


Θεατρικές Συνθέσεις ΙΙΙ: Die Heimat | Ομάδα 33
Έκθεση Φωτογραφίας εμπνευσμένη από τη θεατρική παράσταση
“Die Heimat„
| Ερεί[πια | Χρήστος Κατσίνας

Θεατρική Παράσταση  βασισμένη στο ομώνυμο έργο του Hermann Sudermann

Παραστάσεις: από 28 Μαρτίου 2014 ως 12 Απριλίου 2014 
Κάθε Παρασκευή, Σάββατο & Κυριακή
Ώρα: Παρασκευή & Σάββατο: 21.00, Κυριακή: 19.30
Διάρκεια: 70'
Τιμή Εισιτηρίου: 10€ Κανονικό & 5€ Φοιτητικό, Μαθητικό, Ανέργων

"Heimat είναι ο τόπος, το σπίτι, οι άνθρωποί σου. Είναι οι ρίζες σου, η γλώσσα σου, η παιδικότητά σου. Είναι όλα εκείνα που θα ονόμαζε κανείς πατρίδα. Ξαφνικά αντίκρισα την πατρίδα μου σαν να την έβλεπα για πρώτη φορά. Όλα είχαν αλλάξει. Στην πραγματικότητα ωστόσο συνέβαινε ακριβώς το αντίθετο: όλα ήταν ίδια, το μόνο που είχε αλλάξει ήμουν εγώ.“   

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Θεατρικές Συνθέσεις 2013/14, η Ομάδα 33 διασκευάζει το έργο "Heimat“ του Hermann Sudermann κι αναμετριέται με τις έννοιες της πατρίδας, της κοινωνικής ταυτότητας και της ατομικής ελευθερίας.

* Τις ημέρες των παραστάσεων λειτουργεί στο beton7café του Θεάτρου έκθεση φωτογραφίας του Χρήστου Κατσίνα “Ερεί[πια„ - εμπνευσμένη από την παράσταση „Die Heimat“. Μια σειρά από φωτογραφίες εγκαταλελειμμένων σπιτιών αποκαλύπτονται στα μάτια των θεατών ως μαρτυρίες της φθοράς του χρόνου, της εγκατάλειψης, τη σιωπής. Εικόνες που αναδίδουν μέσα από το φακό μια αίσθηση απώλειας - προσωπικής ή κοινωνικής - αντιπαραβάλλονται με τις ζωντανές αναμνήσεις από χρώματα, μυρωδιές, ήχους, συνήθειες που κάποτε τα σπίτια αυτά  φιλοξενούσαν....

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Σύλληψη, Διασκευή & Σκηνοθεσία:
Ευρώπη Θωμοπούλου
Ερμηνεύουν: Δέσποινα Μαλλή, Λύσανδρος Σπετσιέρης, Φαίδρα Χατζηκωσταντή
Μουσική επιμέλεια: Βαγγέλης Λάτος
Βοηθός Σκηνοθέτη: Γιάννης Κουρμπάνης
Συνεργάτες:  Μαρία Δερεμπέ, Αφροδίτη Πριμικύρη, Tania Riccio
Υπεύθυνη επικοινωνίας: Ευαγγελία Σκρομπόλα
Φωτογράφος: Χρήστος Κατσίνας
Αφίσα: Σοφία Αδάμ


*
Η Ομάδα 33 συστάθηκε το 2012. Η Έξοδος Κινδύνου ήταν το πρώτο έργο της, το οποίο παρουσιάστηκε στο Βρυσάκι, Χώρος Τέχνης & Δράσης (2012), στο “104” (2013) και στο Athens Fringe Live (2012),  ενώ επιλέχθηκε στο Θεσμό της Σύγχρονης Θεατρικής Δημιουργίας που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του Φεστιβάλ «Αισχύλεια 2012». 

Χρήστος Κατσίνας | Ερεί[πια
Έκθεση Φωτογραφίας εμπνευσμένη από τη θεατρική παράσταση
“Die Heimat„ της Ομάδας 33 στο Beton7

Τα σπίτια που είχα μου τα πήραν/ ………/ δεν ξέρω πολλά πράγματα από σπίτια/ ξέρω πώς έχουν τη φυλή τους, τίποτα άλλο./ Καινούρια στην αρχή, σαν τα μωρά / που παίζουν στα περβόλια με τα κρόσσια του ήλιου/  κεντούν παραθυρόφυλλα χρωματιστά και πόρτες /γυαλιστερές πάνω στη μέρα./ Όταν τελειώσει ο αρχιτέκτονας αλλάζουν /ζαρώνουν ή χαμογελούν ή ακόμη πεισματώνουν/ μ’ εκείνους που έμειναν μ’ εκείνους που έφυγαν/μ’ άλλους που θα γύριζαν αν μπορούσαν/ ή που χάθηκαν, τώρα που έγινε/ ο κόσμος ένα απέραντο ξενοδοχείο.
[Γιώργος Σεφέρης, Κίχλη]

INFO
Χρήστος Κατσίνας | Ερεί[πια
Από 28 Μαρτίου 2014 έως 12 Απριλίου 2014 
Ώρες λειτουργίας: Κάθε Παρασκευή, Σάββατο & Κυριακή
Ελεύθερη είσοδος

H Ομάδα 33 παρουσιάζει - μετά από ανάθεσή της - τη φωτογραφική έκθεση “Ερεί[πια„ του Χρήστου Κατσίνα στο beton7café του Κέντρου Τέχνης & Πολιτισμού Beton7 από 28 Μαρτίου 2013 έως 12 Απριλίου 2014 στο πλαίσιο της παράστασης Die Heimat. 
Μια σειρά από φωτογραφίες εγκαταλελειμμένων σπιτιών αποκαλύπτονται στα μάτια των θεατών ως μαρτυρίες της φθοράς του χρόνου, της εγκατάλειψης, τη σιωπής. Εικόνες που αναδίδουν μέσα από το φακό  μια αίσθηση απώλειας - προσωπικής ή κοινωνικής - αντιπαραβάλλονται με τις ζωντανές αναμνήσεις από χρώματα, μυρωδιές, ήχους, συνήθειες που κάποτε τα σπίτια αυτά  φιλοξενούσαν....
Όπως αναφέρει ο ίδιος ο φωτογράφος για την έκθεσή του: «Τα σπίτια αυτά δεν σταματούν να ασκούν μια γοητεία στους περισσότερους…. Ενώ η σκέψη της εγκατάλειψης μας τρομάζει, κτήρια που έχουν μείνει ερειπωμένα ασκούν μία γοητεία στους περισσότερους. Μία απλή ‘επίσκεψη’ σ’ ένα εγκαταλειμμένο σπίτι, εργοστάσιο, αποθήκη και αποκαλύπτεται μέσα σε μερικά λεπτά το αποτέλεσμα χρόνων ή και δεκαετιών που χρειάστηκαν για τη φυσική αυτή φθορά.  Η σιωπή! Ντουβάρια, δώματα, σκάλες, αυλόπορτες, πλαισιώνονταν από παιδικές φωνές και συναισθήματα. Η μυρωδιά της μούχλας αντικατέστησε αυτή του ζεστού φαγητού που μύριζε μέχρι έξω. Γκρέμια… που κάποτε ήταν το ‘κεραμίδι’ πάνω από το κεφάλι κάποιας οικογένειας ή ο χώρος δουλειάς εργατών που εκεί μέσα χύναν τον ιδρώτα τους.  Δε λογαριάζει όμως ο χρόνος από συναισθήματα…»

* Η Έκθεση λειτουργεί μόνο τις ημέρες των παραστάσεων

 

Αρχική  |  Επικοινωνία  |  Beton7ArtRadio  |  Copyright © 2015. All Rights Reserved.

Κατηγορίες

Το Beton7

Το BΕΤΟΝ7 είναι Κέντρο
Τέχνης και Πολιτισμού.


Διαθέτει αίθουσα τέχνης,
χώρο παραστάσεων και καφέ,
στην περιοχή Βοτανικός
και στοχεύει να παρουσιάσει
πολιτιστικά γεγονότα (θεατρικές
παραστάσεις, συναυλίες,
παραστάσεις χορού, εκθέσεις,
προβολές, σεμινάρια) και προσωπικότητες
από την ελληνική και διεθνή
καλλιτεχνική κοινότητα.

Επικοινωνία

Πύδνας 7
Αθήνα
Βοτανικός
11855

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
210 751 2625