ELECTRIC NIGHTS | 3-Days of Electronic Arts
WORKSHOPS
Έναρξη: 27 Οκτωβρίου 2012    
 

Η Medea Electronique και το Beton7 διοργανώνουν κύκλο θεματικών εργαστηρίων που θα κορυφωθεί με την παρουσίαση και ηλεκτρονική τεκμηρίωση ενός συλλογικού οπτικοακουστικού έργου από τις διαφορετικές ομάδες στο πλαίσιο του δρώμενου “ELECTRIC NIGHTS|3-Days of Electronic Arts”, 23 – 25 Νοεμβρίου, 2012.


MUSIC
DIY music technology

Σε αυτό το εργαστήρι, οι συμμετέχοντες θα εξερευνήσουν χαμηλού κόστους DIY (do-it-yourself) προσεγγίσεις στη μουσική δημιουργία, οι οποίες θα είναι όσο το δυνατόν πιο πρακτικές και χειρωνακτικές. Το εργαστήρι θα ξεκινήσει με circuit-bending και hacking (παραποίηση ηλεκτρονικών κυκλωμάτων), εξερευνώντας την κακή χρήση και την δημιουργική κατάχρηση απλών ηλεκτρονικών κυκλωμάτων από παιχνίδια.
Μετά θα προχωρήσουμε στο να φτιάξουμε απλά ηλεκτρονικά κυκλώματα δικού μας σχεδιασμού, περιλαμβάνοντας τη χρήση του ανθρώπινου σώματος ως μία γιγάντια ηλεκτρική αντίσταση, προκειμένου να αλληλεπιδράσουμε σωματικά με τον ήχο ο οποίος παράγεται. Η εστίαση, καθ' όλη τη διάρκεια, θα είναι στη δημιουργία και τον αυτοσχεδιασμό.


Pd (Pure Data) workshop

Σε αυτό το εργαστήρι θα γίνει μια εισαγωγή στον προγραμματισμό ηλεκτρονικής μουσικής με υπολογιστή, καθώς και στη φιλοσοφία του περιβάλλοντος προγραμματισμού 'Pure Data'. Το περιβάλλον 'Pure Data' χρησιμοποιεί μια εικονική γλώσσα object-oriented programming (OOP), πιο διαισθητική από τις παραδοσιακές γλώσσες, εύκολα προσιτή χωρίς προηγούμενη γνώση προγραμματισμού.
Στη διάρκεια ενός μήνα, με συναντήσεις σε εβδομαδιαία βάση, οι συμμετέχοντες θα εισαχθούν σε βασικές τεχνικές επεξεργασίας σήματος (ήχου), όπως AM, FM, χρήση LFO κτλ., χρήση γεννητριών σήματος (Unit Generators), έλεγχο με εξωτερικές συσκευές (MIDI controllers), καθώς και σε τρόπους δημιουργίας αλγόριθμων π.χ. για γεννετική μουσική (generative music).
Το 'Pure Data' είναι ένα περιβάλλον ανοιχτού λογισμικού (open source) το οποίο διανέμεται δωρεάν στους ενδιαφερόμενους χρήστες και προγραμματιστές. Το μόνο που χρειάζεται να έχουν μαζί τους οι συμμετέχοντες,  είναι ένα laptop και ένα ζευγάρι ακουστικά.

Video art / Stop Motion Animation
Θα εξοικειωθούμε με software και διαφορετικές τεχνικές επεξεργασίας εικόνας. Χρησιμοποιώντας αντικείμενα από την καθημερινότητα, όπως κινητά τηλέφωνα με κάμερα, smartphones, κ.ά., στις αρχικές συναντήσεις θα δημιουργήσουμε εικόνες, τις οποίες θα χρησιμοποιήσουμε στη συνέχεια για τις εφαρμογές που θα διδαχθούμε. Θα γίνουμε οι πρωταγωνιστές σε ιστορίες/ταινίες μικρού μήκους και, αξιοποιώντας τις ιδέες και τη φαντασία μας πάνω στο θέμα που θα δοθεί, θα δημιουργήσουμε τις ταινίες μας.

Φέρνουμε μαζί μας ότι σχετικό εξοπλισμό έχουμε, από βίντεο κάμερες μέχρι φωτογραφικές μηχανές, υπολογιστές και smart phones.


Performance
‘ΤΟ ΑΛΛΟ’
Σε αυτό το σεμινάριο θα ερευνήσουμε τη δυνατότητα να ακούμε, να μοιραζόμαστε και να αντιμετωπίζουμε τις κινητικές μας συνήθειες έτσι ώστε να μπορέσουμε να εξελίξουμε έναν δημιουργικό διάλογο, διατηρώντας μια προσωπική συζήτηση μέσω της κίνηση, με τον εαυτό μας και ‘το άλλο’: χώρος-χρόνος, εξωτερική παρατήρηση εαυτού, σχέση κίνησης -Ήχου και Εικόνας. Kινητικές ιδέες θα προσεγγίζονται μέσα απο οδηγημένο αυτοσχεδιασμό και ελεύθερη αυτοσχεδιαστική έρευνα μελετώντας πως αυτές περνάνε σε ένα επίπεδο συνείδησης του σώματος μας και κατ’ επέκταση πως απελευθερώνουμε τη δημιουργικότητα μας σε σχέση με  ‘το άλλο’.
H φιλοσοφία μας είναι ότι πρέπει να είμστε ανοιχτοί για το απρόσμενο κι έτοιμοι να ταξιδέψουμε σε μέρη που δεν γνωρίζαμε πριν. Η συναρπαστική πρόκληση είναι να διατηρήσουμε τις αισθήσεις μας ανοιχτές σε κάθε πιθανότητα. Στοχεύουμε στη διεύρυνση των δυνατοτήτων του σώματός μας, την ανακάλυψη των ιδιαιτεροτήτων μας, καθώς και την ενίσχυση της ικανότητας μας να παίρνουμε αποφάσεις ενστικτωδώς σε σχέση με τους  εκάστοτε ‘εξωτερικούς παράγοντες’.
Θα ερευνήσουμε τη σύνθεση σε πραγματικό χρόνο, αφού πρώτα ερευνήσουμε τα συστατικά αυτής, όπως κίνηση, μουσική, εικόνα, μέσα στο χώρο και το χρόνο.
Η έρευνα θα γίνεται σε solo, ντουέτα και ομάδα. Το αποτέλεσμα του σεμιναρίου θα προσεγγίσει τη συνύπαρξη χορού, εικόνας και Live Μουσικής σε μια ανοιχτή παρουσίαση.Έναρξη: 27 Οκτωβρίου 2012
Εισηγητές: Tim Ward, Αλέξανδρος Δρυμωνίτης, Παναγιώτης Γουμπούρος, Κλεοπάτρα Κοραή, Ιωάννα Καμπυλαυκά, Στάυρος Αποστολάτος
Διάρκεια: 4 sessions
Kόστος: € 40 euro και για τα 4 sessions | στην τιμή δεν συμπεριλαμβάνεται ΦΠΑ)

Μίνιμουμ αριθμός συμμετεχόντων 20 άτομα για κάθε workshop. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Υπάρχει η δυνατότητα παρακολούθησης μεμονωμένων εισηγήσεων για όλα τα workshop εκτός της performance.

Πληροφορίες: 2107512625
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

 

Αρχική  |  Επικοινωνία  |  Beton7ArtRadio  |  Copyright © 2015. All Rights Reserved.

Κατηγορίες

Το Beton7

Το BΕΤΟΝ7 είναι Κέντρο
Τέχνης και Πολιτισμού.


Διαθέτει αίθουσα τέχνης,
χώρο παραστάσεων και καφέ,
στην περιοχή Βοτανικός
και στοχεύει να παρουσιάσει
πολιτιστικά γεγονότα (θεατρικές
παραστάσεις, συναυλίες,
παραστάσεις χορού, εκθέσεις,
προβολές, σεμινάρια) και προσωπικότητες
από την ελληνική και διεθνή
καλλιτεχνική κοινότητα.

Επικοινωνία

Πύδνας 7
Αθήνα
Βοτανικός
11855

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
210 751 2625